Utok 710Q HD tableta cu procesor Quad-Core, display IPS, 1 GB DDR3

April 2, 2016

UTOK 710Q HD este una dintre cele mai ieftine tablete realizate de compania romaneasca, avand specificatii de nivel minim, ce nu atrage neaparat prin design sau specificatii tehnice, insa prin raportul calitate-pret are toate sansele. Compania s-a lansat pe piata smartphone-urilor si a tabletelor prin toamna anului 2013, atunci cand si-a lansat primele modele de asemenea gadgeturi.

Acestia precizeaza ca isi doresc sa realizeze gadgeturi cu cele mai bune specificatii la preturi foarte mici. “Specificatii de ultima generatie in mainile tuturor”, acesta fiind motto-ul companiei.

Ca si specificatii tehnice, tableta indeplineste toate conditiile pentru o tableta de doar 250 lei. Ni se ofera un procesor bazat pe tehnologie Allwinner, procesor cu 4 nuclee denumit “Allwinner A33”, tactat la 1.5 GHz, iar acceleratorul grafic Mali 400 MP2 face ca tableta sa ruleze ceva mai bine, deoarece procesorul nu este un model prea stralucit.
Utok 710Q HD
Memoria RAM este surprinzatoare, asteptandu-ne sa avem undeva in jurul a 512 MB RAM, insa beneficiem de 1 GB memorie. Ca si memorie interna, cei 8 GB probabil ca sunt mai mult decat suficienti, deoarece o tableta de 250 lei nu poate rula orice aplicatie.

Insa, daca totusi vrei sa extenuati tableta si sa instalati ceva mai multe aplicatii, beneficiem si de un slot de card microSD, ce poate extinde memoria interna la 32 GB. Utok 710Q HD continua sa surprinda chiar si in ceea ce tine de camera video, deoarece ni se ofera atat camera frontala cat si principala.

Camera frontala este una cu un senzor de 2 megapixeli, in timp ce cea frontala ne ofera un senzor de 0.3 megapixeli. Evident, nu avem un senzor prea stralucit, insa pentru acest pret este mai mult decat bine. Nu avem conectivitate 3G sau 4G pe aceasta tableta, nici Bluetooth, singura metoda de a comunica fiind cu ajutorul Wireless-ului.

Bateria servita pe aceasta tableta este reprezentata de o unitate Litiu Polymer de 2800 mAh, baterie ce promite o autonomie de 6 ore, insa este greu de crezut.

Utok 710Q HD tableta cu procesor Quad-Core, display IPS, 1 GB DDR3 on April 2, 2016 rated 4.8 of 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *