nJoy Pontus 7 tableta ieftina cu procesor Quad-Core si ecran IPS

April 12, 2016

Nu multa lume a auzit de compania nJoy, companie ce are un sediu chiar si la noi in tara, mai exact in Timisoara, fiind o companie ce realizeaza tablete cu dotari bune, insa pret de gadgeturi entry-level, insa se pare ca vanzarile acestora sunt in crestere. Putem spune, inainte de a enumera elementele de design, ca se aseamana cu o tableta marca e-Boda.

Inca din denumirea tabletei, nJoy Pontus 7 ne dam ca este o tableta ce masoara in diagonala 7 inch, avand un ecran multi capacitiv in 5 puncte, tehnologie IPS la baza, si imagini ce urmeaza a fi tactate la o rezolutie de 1024 x 600 pixeli.

Procesorul este unul ce face parte din familia “Sofia”, fiind modelul Intel Atom x3-C3230RK, procesor ce are patru nuclee, si tacteaza tableta la 1.0 GHz.
nJoy Pontus 7
Memoria RAM, evident, este de 1 GB, proabil destul de mult pentru 300 lei, fiind de asteptat sa avem o placa de 512 MB. Memoria interna oferita din fabrica este de 8 GB, ea putand fi extinsa cu usurinta la pana 32 GB, doar ajutandu-ne de un microSD.

Exista atat camera principala, cat si frontala, neasteptat de “mare” senzorul camerei principale, adica 2 megapixeli, in timp ce camera destinata selfie-urilor are senzorul de 0.3 megapixeli. Evident, si aici ne asteptam sa avem ambii senzori de 0.3 megapixeli.

Avem chiar si posibilitatea adaugarii unei cartele SIM, avand conectivitate 3G pe aceasta tableta. Bateria este de 2500 mAh, si pe hartie ni se promit 4 ore de functionare, insa, cel mai probabil vom avea in jur de 2-3 ore.

Sistemul de operare Android 5.1.1 Lollipop va rula fara probleme datorita specificatiilor tehnice si a acceleratorului grafic marca Mali, fiind vorbade Mali450 MP4, accelerator destul de recent. Cu siguranta nu vom avea Android 6.0 Marshmallow pe tableta nJoy Pontus 7.

Nu avem o tableta prea reusita din punct de vedere al designului, avand multe inscriptii pe capacul nu prea bine realizat al tabletei, in timp ce inscriptia “nJoy”, este una foarte mare. Si nu doar inscriptia firmei este mare, ci si camera cu senzorul de 2 megapixeli.

In jurul camerei avem o portiune de plastic lucios, iar restul capacului este realizat dintr-un plastic clasic, ce nu permite tabletei sa alunece din mana. Tot pe spate mai avem si difuzorul, un difuzor destul de generos, care, speram noi, sa ne ofere un sunet bun.

nJoy Pontus 7 tableta ieftina cu procesor Quad-Core si ecran IPS on April 12, 2016 rated 4.6 of 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *